Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Αγαπημένα μας παιδιά, αγαπητοί γονείς και αγαπητοί συνάδελφοι.
Σας καλωσορίζω όλους και σας εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Ιδιαίτερα καλωσορίζω τα «πρωτάκια» και τα παιδιά που ήρθαν από άλλα σχολεία στο σχολείο μας.
Στην καινούρια σχολική χρονιά που ξεκινά, με αρχή μας την αγάπη για τα παιδιά, την κατανόηση και την ανοιχτή αγκαλιά, βάζουμε διπλό στόχο:

 -   Την καλλιέργεια της αγάπης για το σχολείο, το διάβασμα και τη γνώση
 -  Αλλά και την καλλιέργεια θετικών αξιών, στάσεων και συμπεριφορών, δηλαδή την αγωγή των παιδιών μας, καθώς και την βελτίωση του κλίματος και των σχέσεων μεταξύ των παιδιών στο σχολείο.




Θέλουμε οι μαθήτριες και οι μαθητές μας να είναι παιδιά χαρούμενα, συνεργατικά, παιδιά της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.
Για να τα πετύχουμε αυτά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.  Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς.
Να είμαστε μια συλλογικότητα, μια ομάδα: η ΟΜΑΔΑ του 23ου.
Μια ομάδα που θα την διακατέχει πνεύμα αλληλοσεβασμού, αλληλοκατανόησης, αλληλοενημέρωσης και συντονισμού. Γιατί έχουμε κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από το καλό των παιδιών και η βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά που η πολιτεία και οι γονείς μας εμπιστεύονται.
Έτσι  είναι απαραίτητη η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια.
Μαζί θα γίνουμε καλύτεροι, θα ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και θα πετύχουμε το σκοπό μας!
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όσους βοήθησαν εθελοντικά και δωρεάν το σχολείο την προηγούμενη χρονιά και έως σήμερα. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους γονείς, φίλους και συγγενείς  των μαθητών, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων που με την συνδρομή τους και την αποφασιστικότητά τους βοήθησαν να μαζευτούν χρήματα και να ανακαινιστούν οι τουαλέτες των μαθητών.
Στις μέρες μας που όλοι δυσκολευόμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια είναι που θα μας κρατήσουν  ενωμένους για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
Στο σχολείο μας αυτό το καλλιεργούμε, το κάνουμε πράξη και θα το συνεχίσουμε.
Εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου ευχόμαστε
στους μαθητές μας «Καλή πρόοδο»,
η νέα σχολική χρονιά να είναι όμορφη, δημιουργική, χαρούμενη και αξέχαστη και σε όλους εμάς εύχομαι  «Καλή σχολική χρονιά!».

Η διευθύντρια του σχολείου
Ειρήνη Βιδάκη