Η γιορτή της «Υιοθεσίας» μαθητών της Α΄ τάξης από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης


Το σχολείο μας εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό, ανάμεσα στις άλλες δράσεις που ξεκινά. Το θεσμό της «Υιοθεσίας» μαθητών της Α΄ τάξης από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.
Η «Υιοθεσία των μαθητών της Α΄ τάξης» πέρα από μια εκδήλωση, είναι μια πράξη ουσίας που επιδιώκει την εύκολη προσαρμογή και ένταξη τους στη σχολική κοινότητα καθώς και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών όλων των τάξεων.




Λίγα λόγια για τον θεσμό

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης ετοίμασαν μια χαρούμενη  γιορτή, για να υποδεχθούν τα πρωτάκια με χαμόγελα αγάπης, αισιόδοξα τραγούδια, παιχνίδια γνωριμίας, δώρα και όμορφες χειροτεχνίες
Κάθε Πρωτάκι του σχολείου, «υιοθετείται» στην αρχή της χρονιάς από ένα Εκτάκι. Το Εκτάκι αναλαμβάνει να το βοηθάει, να το καθοδηγεί  και να το προστατεύει  καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το Πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του για οτιδήποτε το απασχολεί. Και τα Εκτάκια κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα Πρωτάκια τους.
Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μαθητές νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και έτσι αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές μαθαίνουν να φροντίζουν τους μικρότερους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να λύνουν προβλήματα, να βοηθούν και νιώθουν την ικανοποίηση της προσφοράς.
Όλοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 23ουΔημοτικού Σχολείου Ηρακλείου ευχόμαστε στους μαθητές της Α’ τάξης μια όμορφη, δημιουργική και αξέχαστη σχολική χρονιά!