1η Συνάντηση με τους γονείς της Α τάξης - Το δέντρο της προσφοράς



Η συνεργασία με τους γονείς είναι το Άλφα και το Ωμέγα για μια επιτυχημένη χρονιά. Την Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η  πρώτη μας συνάντηση με τους γονείς των μαθητών της Α τάξης , που είναι και από τις πιο σημαντικές.
 Η διευθύντρια και εμείς καλωσορίσαμε θερμά τους γονείς και στην συνέχεια μέσα σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα συζητήσαμε για τα πάντα.
Στο τέλος, αφού οικονομικά καλά δεν υπάρχουν, παίρνοντας την ιδέα από το blog συναδέλφων τους μιλήσαμε για το δέντρο της προσφοράς.  

Το δέντρο της προσφοράς

Φτιάξαμε  ένα δέντρο και πάνω κολλήσαμε κόκκινα και πράσινα μήλα. Πάνω στα μήλα γράψαμε διάφορα υλικά που θα χρειαστούμε μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Κάθε γονιός μπορούσε να πάρει 1 ή 2 ή όσα μήλα ήθελε και πίστευε πως μπορούσε να προσφέρει Μπορούσε και να μην πάρει κανένα. Εξηγήσαμε βέβαια πως το δέντρο θα υπάρχει όλη τη χρονιά ,πως θα ανανεώνουμε  τα μήλα ανάλογα με τις ανάγκες της τάξης και πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.  Οι γονείς ανταποκρίθηκαν άμεσα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ήταν η πρώτη φορά που κάναμε αυτή την κίνηση και η ανταπόκριση των γονέων ήταν συγκινητική…. Ευχόμαστε η μηλιά μας να μην προλαβαίνει να ρίχνει τα μήλα της, αλλά  να βρίσκεται πάντα ένα χεράκι που να τα μαζεύει!!!

Ευχαριστούμε πολύ οι δασκάλες της Α τάξης
Μαράκη Βιργινία - Σεβδαλή Πόπη