ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ


23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                               
                                                                                                           Ηράκλειο 31/03/2020

Θέμα: Ενημέρωση για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,
Στο πλαίσιο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, το σχολείο μας καταβάλει σημαντική προσπάθεια για την προετοιμασία υλικού σε όλα τα μαθήματα που θα είναι διαθέσιμα μέσω ασύγχρονης  τηλεκπαίδευσης . Η πλατφόρμα η οποία επιλέχτηκε είναι το e me. 

Οι μαθητές οφείλουν να μπουν στην  πλατφόρμα  με  τους  κωδικούς  τους  και  να ενεργοποιήσουν  την εγγραφή τους χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του από το σχολικό δίκτυο (Όνομα Χρήστη και Κωδικό Πρόσβασης) https://e-me.edu.gr  (Απλή είσοδο στην πλατφόρμα). Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή  θα πάρετε νέες οδηγίες για την περιήγηση  και τη συμμετοχή στα μαθήματα. Οι δάσκαλοι θα προσκαλέσουν τους μαθητές και αυτοί θα πρέπει να κάνουν αποδοχή της πρόσκλησης (θα δείτε ειδοποίηση πάνω δεξιά στο καμπανάκι), για να ξεκινήσει η αλληλεπίδραση.
Οδηγίες εισόδου στην πλατφόρμα e me μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=_Y8J3qCPCUo

Να σημειώσουμε, όπως θα έχετε αντιληφθεί κι εσείς, ότι λόγω υπερβολικού φόρτου, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα δυσλειτουργίας και καθυστερήσεις, οι οποίες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο μας. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σύντομα.
 
Σας υπενθυμίζουμε ότι για την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση απαιτείται ο κάθε μαθητής να έχει λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Οπότε, όσοι δεν έχετε ήδη ανοίξει λογαριασμό, να  συνδεθείτε  στην  παρακάτω  διεύθυνση  και  να  κάνετε  εγγραφή  του  παιδιού  σας, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα:https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του σχολείου 2810239611.

Τα στοιχεία που ζητούνται είναι ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΑΜ (σας έχει σταλεί) , ΣΧΟΛΕΙΟ (που για το σχολείο μας θα επιλέξετε: 23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ –Περιοχή ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ), ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΗΔΕΜΟΝΑ, Email ΚΗΔΕΜΟΝΑ, ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΗΔΕΜΟΝΑ).
 Μετά  την  ολοκλήρωση  της  εγγραφής  θα  πρέπει  να  σημειώσετε  το  όνομα  χρήστη (username)  και  τον  κωδικό  πρόσβασης  (password)  που  δώσατε  προκειμένου  να  τα χρησιμοποιείτε κάθε φορά για σύνδεση.

Επίσης γνωρίζουμε ότι η επικοινωνία με τους δασκάλους ούτως ή άλλως έχει αρχίσει με άλλους τρόπους (προσωπικά mail, viber, messanger κλπ) και η οποία θα συνεχιστεί για όσο καιρό χρειαστεί.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόηση.
                                                               
Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ
23ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου